דברים שכיף לעשות עם עשבי תיבול

מתכונים לזעתר משני סוגים, שמן זית מתובל ומיוחד, צמחי תבלין ועשבי תיבול

קל וכיף לגדל אותם בעדנית, חלקם נמצאים בגינת התבלינים הקהילתית והשאר באים מהשוק או מהירקן.
שלושה
מתכונים קלילים שבתהליך ההכנה ממלאים את הבית בריח של געגוע למרחבים וטיולי פריחה בטבע. לא צריך לדייק ביחסים ובכמויות ואפשר לשנות מרכיבים על דעתכם האישית.

זעתר מצמח האזוב

מרכיבים
ערימה של גבעולי אזוב (זעתר).
אני מוסיפה קצת מכל מה שיש בבית: נענע, בזיליקום, אורגנו, טימין, רוזמרין וכו'…

הכנה
הכל קל לייבש את כל עשבי התיבול בתנור על חום נמוך את כל הצמחים יחד עם הגבעולים, כ 90-110 מעלות. זמן הייבוש תלוי בכמות העלים.

  • אפשר לייבש גם באוויר הפתוח, אבל חשוב שהייבוש יהיה מלא אחרת עלול להתפתח עובש בשלב יותר מאוחר.

מידי פעם יש לפתוח את דלת התנור כדי שהלחות תצא ולערבב את הצמחים עד שהכל מתייבש לגמרי אבל לא שרוף, כי אז הטעם הולך לאיבוד.

עכשיו אפשר בקלות להוציא את הגבעולים ולהשאיר רק את העלים.
בתוספת מלח ופלפל טוחנים במטחנת תבלינים (מטחנת קפה), מוסיפים מעט מאוד שמן זית, מערבבים, וזהו!

מתכון קל לזעתר \ אזוב להכין לבד בבית

שימושים
כתוספת לסלט ומאפים.

מתכון מנצח
לפזר כמות נדיבה על לחם או על פיתה, בתוספת שמן זית, ופתיתי גינה צהובה או בולגרית ולקלות מס' דקות בטוסטר אובן.

אזוב – יתרונות בריאותיים
לאיזוב יתרונות רבים גם על פי הרפואה המסורתית וגם לפי המודרנית.
האזוב משמש בטיפול במחלות חורף כמו הצטננות, שיעול, ליחה, גודש באף וגם בטיפול והקלה בכאבי בטן, כאבי אוזניים, טיפול בסכרת והוא אף נחשב כמסייע בשיפור פעילות המוח.

הערה! אזוב הבר הוא צמח מוגן, אבל שתיל קטן ממשתלה, שיקבל תנאים מתאימים, יתפתח, יגדל וישגשג במשך שנים רבות.

זעתר מאורגנו

ההכנה בדיוק כמו הזעתר האזובי שבמתכון הקודם, רק מחליפים את גבעולי האזוב באורגנו.

המלצה 
בנוסף לשימושים שהם כמו במתכון הקודם, האורגנו מתאים למתכוני דגים, פיצות, חביתה ופסטה.

גידול
האורגנו הוא צמח רב שנתי והוא מתרבה בעזרת שורשי אויר וקרקע ומתפרש כך שמשתיל קטן תקבלו תוך זמן לא רב שטיח או אדנית שלמה (דומה לגידול נענע).

מתכון קל לזעתר \ אזוב להכין לבד בבית, לגדל צמחי תבלין

יתרונות בריאותיים של האורגנו
האורגנו הוא צמח שופע ביתרונות בריאותיים ויש אפילו מכנים אותו האנטיביוטיקה של הטבע.
על פי הרפואה הסינית האורגנו מקל על חום, שלשול ומשפר את העיכול.
לאורגנו תכונות של פעילות אנטימיקרוביאלית (קוטל חיידקים), מחטא ואנטי פטרייתי.
האורגנו עוזר נגד שיעול, זיהומים בדרכי הנשימה כמו סינוסים ודלקות אוזניים, מסייע במצבי סכרת מסוג 2, מפחית גזים ונפיחות, מפחית קולסטרול גבוה בדם ומשפר תיאבון.

שמן זית מתובל

מרכיבים
בקבוק שמן זית רגיל, ענף מכל אחד (לא חייבים הכל והיחס לפי הטעם האישי) – רוזמרין, זעתר, אורגנו, נענע, קצח, תימין, פלפל חריף, כמה גרגרים פלפל שחור או צבעוני, כפית קצח.

תהליך ההכנה
מכניסים את כל העשבי התיבול שברשימה לצנצנת. מוזגים שמן זית עד למעלה וסוגרים עם מכסה אטום.

רשימת צמחים ותבלינים להכנת שמן זית משובח ומתובל, מתכון

שומרים כשבועיים בארון חשוך וקריר (לא במקרר).
שמן זית מתובל טוב לשימוש במשך כחודש או יותר ללא כל בעיה.
חשוב לאחסן במקום חשוך וקריר או בתוך בקבוק מזכוכית כהה (זה נכון לכל סוגי השמן). לא צריך מקרר, אסור חימום יתר ושמש ישירה.

מתכון מנצח
איך הופכים בקלות גבינה בולגרית הכי פשוטה מהסופר לגבינה משודרגת ומתובלת?
פשוט מחליפים את המים שבתוך הקופסא בשמן הזית המתובל.

שמן זית מיוחד, מתכון. איך בעזרת זעתר, פלפל, רוזמרין, אורגנו ועוד צמחים מכינים שמן זית טעים ואיכותי

מתכונים נוספים (פסטה, סלט) – בכתבה על עמק חפר

בתיאבון

 

שומרים על קשר!
קבלו עדכון על כתבות חדשות